Uvjeti korištenja web stranice frim.hr

Korištenjem web stranice frim.hr smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni sa našim u nastavku opisanim općim uvjetima poslovanja.

Frim d.o.o., Kopilica 62, 21000 Split ; OIB: 53175649603 (u daljnjem tekstu: Pružatelj usluge) je u potpunosti vlasnik www.frim.hr (u daljnjem tekstu: Internetska stranica).

Pružatelj (prodavatelj) usluge upravlja sadržajem te organizira i posreduje pri pružanju usluge narudžbi putem Internetske stranice.

Korisnik (kupac/potrošač) je posjetitelj internetske stranice koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, pošalje putem webshop-a narudžbu (završi narudžbu) pružatelju usluga i plati virmanom iznos po ponudi koja mu je poslana na e-mail. Izražene cijene u webshopu su maloprodajne (s PDV-om). Valuta plaćanja je hrvatska kuna (kn).

Ovim Uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Korisnika i Pružatelja usluga, a u odnosu na Opće uvjete poslovanja, izjavu o privatnosti, uvjete plaćanja i druga pitanja vezana uz korištenje Internetske stranice i usluge narudžbe putem Internetske stranice. Korištenjem Internetske stranice smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim Uvjetima te pristajete na korištenje iste sukladno tim Uvjetima. Ukoliko se s Uvjetima ne slažete ili ih ne prihvaćate, molimo Vas da se ne koristite ovom Iinternetskom stranicom.

Pružatelj usluge zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja te ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta poslovanja te su Korisnici dužni prilikom svake posjete Internetskoj stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Pružatelja usluge bilo kakve odgovornosti.

Pružatelj usluge se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj stranici i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske stranice ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl., te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Pružatelj usluge. Također je, Pružatelj usluge oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske stranice.

Obveza i dužnost Korisnika je da koristi Internetsku stranicu isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim etičkim i moralnim načelima. Pružatelj usluga neće i nije dužan preuzeti materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme. Pružatelj usluge zadržava diskrecijsko pravo da sam ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane Korisnika. Zabranjena je bilo kakva distribucija, kopiranje, prijenos, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje Internetskih stranica bez pismenog odobrenja Pružatelja usluge.

Svako kršenje spomenute zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava što može dovesti do sudskog postupka. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji drugi način iskorištavati bilo koji sadržaj s Internetske stranice u cijelosti ili djelomično.

Također nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala. Korisnik smije skidati upute s Internetske stranice ukoliko koristi usluge narudžbe putem internetske stranice. Do saznanja je li neki od materijala na Internetskoj stranici zaštićen nekim od prava, Korisnik mora doći samostalno, pa stoga Pružatelj usluge nije u obvezi takve informacije iznositi ili objaviti.

Sjedište Pružatelja usluge je u Splitu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ove Internetske stranice u nadležnosti su suda u Splitu, i rješavaju se u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ove Internetske stranice Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Splitu.

Ukoliko informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, Pružatelj usluge će obavijestiti Korisnika koji je podnio narudžbu nakon čega Korisnik ima pravo izmjeniti je ili odustati od narudžbe.

Ako datoteka koja se šalje za tisak nije u CMYK modu, Pružatelju usluge je dopušteno pretvoriti datoteku iz RGB u CMYK. Za posljedične varijacije u boji radi konvertiranja Pružatelj usluge nije odgovoran. Također želimo naglasiti da, ako maksimalna pokrivenost bojom u CMYK-u prelazi 300%, izgled tiskanog materijala može biti narušen i za navedeno ne preuzimamo odgovornost. Tolerancija u rezanju tiskanih materijala od 2 mm i blage varijacije u boji tiska ne mogu biti uzrok reklamacije.

Postoje okolnosti na koje ne možemo imati utjecaj kao što su pravopisne ili tipografske greške, loša kvaliteta ili niska rezolucija slika i fontovi koji nisu instalirani u datotekama. Također napominjemo, da je moguće korištenje papira, pvc ploča i drugih materijala različitih dobavljača, što podrazumijeva i blage varijacije u žilavosti, debljini i boji iste gramature. Komercijalni tisak je proizvodni proces u kojem je moguće odstupanje količine manje ili više od 5% i kao takva moraju biti prihvaćena.

Svaka datoteka prije slanja u tisak će biti pregledana od strane djelatnika Pružatelja usluga i ukoliko se primijete bilo kakve greške ili nedostatci djelatnici će isto ispraviti ili prilagoditi ako je to moguće. Ako ne bude moguće, Korisnik će biti obaviješten da dostavi datoteku u skladu s uputama navedenim na Internetskoj stranici.

Narudžba će biti isporučena u dogovorenom roku ukoliko je dostavljena datoteka u skladu s uputama navedenim na Internetskoj stranici. Sve eventualne korekcije na datoteci mogu produžiti rok isporuke. Također situacije kao što su nepredviđeni kvarovi na stroju, nestanak električne energije i slične situacije na koje Pružatelj usluge nema direktnog utjecaja mogu produžiti rok isporuke te će o navedenom Korisnik na vrijeme biti obaviješten.

Frim d.o.o. obvezuje se na zaštitu osobnih podataka sa čime vas upoznaje tekst u nastavku. Molimo da Politiku zaštite osobnih podataka povremeno provjerite obzirom na moguće izmjene.

Politika privatnosti služi prvenstveno zaštiti privatnosti naših korisnika. Web stranice www.frim.hr možete pregledavati slobodno, bez obveze otkrivanja vašeg identiteta ili ostavljanja bilo kakvih osobnih podataka. U slučaju da se odlučite za korištenje neke od naših usluga, potrebno je ostaviti određene osobne podatke kako bismo mogli pružiti traženu uslugu, no Vaši osobni podaci ostaju maksimalno zaštićeni.

Osobne podatke prikupljamo radi:

 • Osiguranja pružanja tražene usluge
 • Što učinkovitijeg odgovora na vaš upit što uključuje slanje na e-mail adresu svih bitnih materijala i relevantnih informacija vezanih uz traženu uslugu
 • Proslijeđivanje vaših osobnih podatka (ime i prezime, broj telefona) neposrednom pružatelju usluge koju ste rezervirali kako bismo omogućili direktni kontakt među Vama i prije realiziranja usluge.
 • Povremenog obavještavanja o promjenama u našoj ponudi, i/ili ažuriranim informacijama
 • Promocije naših usluga i/ili mogućnosti slanja promidžbenih materijala
 • Naše interne obrade podataka

Podatci koji su osigurani sustavom Politike zaštite osobnih podataka:

Ime i prezime
Adresa
OIB
Elektronička adresa
Broj telefona ili mobitela
Ostali podatci koje nam svojevoljno pružite, a želite da ostanu tajni

Sadržaj politike privatnosti / Tajnost podataka
Frim d.o.o. ne prodaje, ne prenosi i ne otkriva podatke koje prikupi na svojim internetskim stranicama nikome izvan društva Frim d.o.o. bez vaše dozvole, osim kada je to neophodno za nesmetanu realizaciju tražene usluge ili propisano procedurom i zakonom kao:

 • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,
 • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
 • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,
 • u slučajevima kada ste vi sami objavili te podatke ( čl. 7., st. 3., toč. 1., 2., 3. i 4. Zakona o zaštiti osobnih podataka ),
 • u slučajevima kad je uključenost druge strane neophodna za ispravno funkcioniranje stranica. U takvim slučajevima, a prije dostave osobnih podataka, druga se strana Frim d.o.o. obvezuje na čuvanje poslovne tajne,
 • u slučaju eventualne prodaje ili pravnog sljedništva Frim d.o.o. zadržavamo pravo prodaje ili prenošenja vaših podataka trećoj strani koja:

a) provodi svoje poslovanje u okviru sličnih aktivnosti i usluga
b) pristaje biti slijednik Frim d.o.o. u pogledu očuvanja i zaštite prikupljenih podataka
c) pristaje na obveze ove Politike o zaštiti osobnih podataka
Popunjavajući formulare na našoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Frim d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Poruka elektroničkom poštom
Kada nam šaljete elektroničku poštu s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Statistika poslužitelja
Naš poslužitelj mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam da svoje stranice prilagodimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje.

Naš Web server automatski prikuplja informacije o IP adresi Vašeg računala, vrsti preglednika, imenu domene, vremenu pristupa, adresi Web stranice s koje dolazite, te informacije o stranicama koje ste posjetili i o radnjama koje ste za svog boravka na našem site-u obavili. Gore navedeni podaci se koriste za vođenje statistike o korištenju stranica, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete naše stranice.

Napominjemo da naš Web server ne prikuplja Vašu e-mail adresu ili bilo koju drugu informaciju po kojoj bismo Vas mogli identificirati. Frim d.o.o. prikuplja podatke o Vašem identitetu i druge osobne podatke samo u slučaju da se odlučite za korištenje neke od usluga iz naše ponude.

Korištenje kolačića (Cookies)
Kako bi se olakšalo pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće (Cookies). Cookie je tekstna datoteka koju, prilikom prve posjete stranica, na Vaš hard-disk pohranjuje Vaš Web browser, i na taj način omogućuje brže učitavanje već posjećenih stranica. Cookie ne sadržava osobne informacije, ali nama pomaže da Vam pružamo posebne usluge dok ste na Webu.

Cookies koristimo i za Google Analytics, službu za analizu internetskih stranica tvrtke Google.Inc, a to isključivo radi prikupljanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu. Cookies koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Opširnije o kolačićima

Poveznice
Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Politikom zaštite osobnih podataka, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite na frim@frim.hr.

Sigurnost podataka
Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali da ova usluga bude pristupačna svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaju neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Vrijeme trajanja Politike privatnosti
U trenutku dostavljanja vaših podataka vi pristajete da kontaktiramo s vama te ulazite na našu e-mailing listu – trenutak ulaska vaš je izričit pristanak na kontakt. Zaštita je privatnosti vaših podataka trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste. Nakon toga podaci se više ne koriste od strane Frim d.o.o. osim za interne svrhe, npr. radi informatičke ili statističke obrade podataka. Brisanje sa naše mailing liste možete zatražiti slanjem email poruke s nslovom “ODJAVA” na frim@frim.hr

Kontrola
Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili na jednoj od naših adresa na mreži. Možemo na vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo ili za bilo kakva pitanja ili dvojbe vezano za našu Politiku zaštite osobnih podataka molimo vas da nam se javite na frim@frim.hr

Izmjene Izjave
Izjava o zaštiti privatnosti se može s vremenom mijenjati, a sa svakom obavljenom izmjenom se obvezujemo promijeniti i datum objave. Ukoliko dođe do bitnih sadržajnih izmjena ove izjave sve promjene će biti objavljene na našim web stranicama ili ćemo Vam izravno poslati obavijest. Nevezano od toga se našim posjetiteljima i korisnicima preporučuje povremeno pogledati ovu izjavu, a kako bi se što točnije informirali o načinima kojim štitimo njihovu privatnost.

Svojim daljnjim prisustvom na našim stranicama i korištenjem naših usluga smatramo da prihvaćate i sve odredbe Politike o zaštiti privatnosti.

Promjene i prestanak uvjeta korištenja
Frim d.o.o. pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Uvjeti korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane Frim d.o.o. Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste internetske lokacije

Frim d.o.o.
Split, 24.05.2018.

Nakon završene narudžbe, na Vaš e-mail šaljemo ponudu za virmansko plaćanje s točnim datumom isporuke po kojoj vršite uplatu.
Narudžbe na Internetskoj stranici frim.hr moguće je izvršiti internetom svakog dana od 0 do 24 sata.

Plaćanje po poslanoj ponudi možete napraviti:
• općom uplatnicom (virmanom)
• Internet bankarstvom

Po izboru naručitelja, pošiljku šaljemo kurirskom službom sa express dostavom na području Republike Hrvatske ili je može osobno preuzeti u našem uredu u Splitu (radnim danom od 13-15h).

Dužnost Korisnika je Pružatelju usluge osigurati ispravnu adresu za dostavu naručenog proizvoda. Pružatelj usluge nije odgovoran ukoliko zbog krivih ili nepotpunih podataka mjesta isporuke (adresa ili odgovarajuća uputa ukoliko je to potrebno) dođe do oštećenja naručene i kupljene robe, do zakašnjenja isporuke narudžbe ili krađe.

Trošak ponovne dostave će biti naplaćen ako primatelj nije dostupan za prijem isporuke, ako je dana adresa neispravna ili ako ne postoji sigurno mjesto na koje se može isporučiti pošiljka.

Pošiljke se standardno šalju putem kurirskih službi po izboru Korisnika (Overseas / DPD / HP Express) na području cijele Republike Hrvatske. Također Korisnik može samostalno organizirati dostavu ili ju osobno preuzeti na našoj adresi ureda Kopilica 62, Split svakim radnim danom u vremenu od 8-15h ili po dogovoru.

Na internetskim stranicama kurirskih službi možete se upoznati s pravilima dostave. Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja Korisnik je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja prilikom transporta odmah reklamirati pošiljku dostavljaču (djelatniku tvrtke koja vrši dostavu) i ne preuzeti pošiljku. Ako zbog bilo kojeg razloga ne dobijete Vašu pošiljku u predviđenom roku molimo Vas da nas odmah kontaktirate kako bismo poduzeli sve potrebne radnje pronalaska Vaše pošiljke.

Ukoliko se dogodi da naručitelj ima reklamaciju na naš proizvod ili uslugu, odmah tražimo način kako da je što brže i jednostavnije ispravimo.

Korisnik ima pravo na reklamaciju ukoliko mu je:
• isporučena roba koja nije naručena,
• isporučena roba koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu, a prouzrokovana su zbog nepažnje djelatnika Pružatelja usluge.

Sve navedeno u Općim Uvjetima poslovanja Pružatelja usluge ne može biti razlog reklamacije. Korisnik je dužan podnijeti reklamaciju na e-mail: frim@frim.hr

Reklamaciju je moguće podnijeti u roku od 14 dana od primitka robe.
Ukoliko samo djelomičan dio isporučene robe podliježe reklamaciji biti će zamijenjen, no ne i cijela isporuka materijala.
Ako imate bilo kakvih pritužbi na realizaciju usluge Pružatelja usluge, molimo Vas da ih odmah priopćite kako bi se iste, ukoliko je to moguće, odmah otklonile.

Vaše prigovore kao i pohvale, prijedloge i pitanja možete poslati na e-mail: frim@frim.hr.

Izbornik